14 juni, 2017

Parkeringsskyltarna på Björkholmen måste bort.

Moderaterna i Karlskrona kräver att parkeringsskyltarna på Björkholmen ska bort.

300 personer står bakom medborgarförslag gällande parkeringssituationen på Björkholmen.

Moderaterna i Karlskrona har träffat företrädare för Björkholmens byalag samt boende på Björkholmen. Kritiken från boende och berörda är att parkeringsskyltarna förfular området och inkräktar på den unika miljö som tillhör Karlskronas världsarv.

Moderaterna i Karlskrona delar björkholmsbornas uppfattning om att skyltningen inte motsvarar de förväntningar man har på ett attraktivt område med historiska miljöer.

– Det är inte rimligt att förfula och förstöra Björkholmens unika miljöer bara för att man ska kunna chockhöja parkeringsavgifterna. Vi moderater kräver att parkeringsskyltarna på Björkholmen tas bort, säger Camilla Brunsberg, oppositionsråd och gruppledare för moderaterna.

Anna Ottosson, andre vice ordförande i drift- och service nämnden i Karlskrona delar björkholmsbornas uppfattning om att skyltningen inte motsvarar de förväntningar man har på ett attraktivt område med historiska miljöer.

-Det vore fullt möjligt att hantera området som en zon och enbart sätta upp skyltar vid de fyra infarterna till Björkholmen, avslutar Camilla Brunsberg.

 

http://www.blt.se/karlskrona/m-tar-strid-om-p-skyltar/

http://www.sydostran.se/karlskrona/kravet-skyltarna-ska-bort/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/m-krav-ta-bort-de-fula-skyltarna-pa-bjorkholmen

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6716960