2 mars, 2017

Veckobrev från Carl-Göran Svensson

Till att börja med kan vi väl alla vara överens om att vi haft en fin sommar blandad med sol o lite regn. Men att inledningen på september skulle vara en högsommartid var det väl ingen som trodde.

Motion
Under sommaren har jag skrivit en motion till kommunfullmäktige om att det ska finnas laddningsstolpar till elbilar även på landsbygden. Det är min förhoppning att kommunfullmäktige antar den senare i höst eller till våren.

Planer i kommunen.
Det verkar som kommunledningen får fram lite detaljplaner i kommunen, men starten har varit långsam. Det är mycket prat från den S ledda majoriteten men hitintills lite verkstad. Det verkar som politiken och länsstyrelsen inte kommer överens om olika projekt.
Om vi ska bli en kommun med 70000 invånare krävs det att en massa detaljplaner kommer fram. Vi vet alla att det tar tid att fastställa dessa. Hur ska Karlskronahem kunna bygga 400 lägenheter till 2018 om de inte tar fram detaljplaner. Vid budgetdebatten i juni var jag kritisk till att det saknades byggkranar i Karlskrona och ännu har vi inte sett några.
Majoriteten talar om Pottholmen men det var ju en plan som vi i femklövern tog fram, som den nya majoriteten lever på just nu.
Det krävs handling om det ska bli resultat, anser jag.

Miljötaxa
Den socialdemokratiska majoriteten chockhöjer nu taxorna för miljötillsyn till 950 kronor i timmen. Det blir stora nya utgifter för företagen och enskilda personer med denna höjning på cirka 27 procent. Speciellt för de små företagen blir det kännbart. Vi i den gamla femklövern inledde ett arbete med att ta fram en ny taxa som är mera verksamhetsinriktad. Det verkar som majoriteten inte har koll på detta. I valrörelsen 2014 var Patrik Hansson med flera av oss bland annat inbjudna till Thörns lantbruk. Då var diskussionen uppe om taxorna, min minnesbild från detta möte var att vi inte skulle komma med chockhöjningar på miljötaxorna. Men det var då i valspurtens hetta.
Först ska kommunstyrelsen ta ställning till förslaget och till slut kommunfullmäktige, vi får se om majoriteten ändra sig.

Carl-Göran Svensson
Vice gruppledare
Moderaterna Karlskrona
Mobil 0708-441900