5 juli, 2022

Carl-Görans måndags brev

Tankställen vid småbåtshamnarna

Karlskrona kommun är en skärgårdskommun med mycket båtturism. Antalet båtplatser ökar ständigt men fortfarande saknas det en del. Ett större problem för båtägarna är att det saknas tankställen i skärgården. I dag finns det bara ett tankställe vid Preem i Karlskrona där du kan tanka både diesel och bensin. I Kristianopel och Sandhamn/Torhamn kan man bara tanka diesel. Det innebär extra transporter in till stan, som hade kunnat undvikas om det hade funnits fler tankställen. Dessutom är det nog många som använder dunkar för att transportera bränsle, vilket inte är det lämpligaste sättet för att tanka sin båt. Det brukar alltid bli en del spill, även om man gör allt för att undvika det.

För att underlätta för våra båtägare och skärgårdsturister (som kommer med egen båt) måste vi se till att fler tankställen etablerar sig runt om i Karlskronas skärgård. Jag anser att följande platser är lämpliga: Senoren/Ekenäs, Bredaviks brygga på Sturkö, samt i Garpahamnen på Hasslö.

Jag tycker att Karlskrona kommun ska utreda om detta är möjligt. Enligt min uppfattning finns det redan i dag detaljplaner som medger fler tankställen i skärgården. Självklart måste vi lösa eventuella miljöproblem för att minska utsläppen vid nya tankställen.

 

Sommaruppehåll

Nu är i princip alla kommunala sammanträden avslutade och många intar en välbehövlig semester. Tyvärr fick jag inte svar på min interpellation på kommunfullmäktige i torsdag. Fullmäktiges ordförande hade bestämt att sammanträdet skulle vara slut klockan 14.00. Men jag har redan fått ett skriftligt svar av kommunstyrelsens ordförande. Efter att ha läst svaret kan jag konstatera; att kommunens beredskap inte är speciellt hög. Jag återkommer om detta vid kommunfullmäktiges sammanträde i september, efter valet.

 

 Valet

Vi har nu kommit in i slutskedet av valåret 2022. Det kommer med stor sannolikhet att bli en spännande valspurt, med många debattinlägg och politiska utspel. Jag märker att opinionen är mycket jämn när jag läser de olika opinionsundersökningarna. Det är alltid viktigt med en saklig debatt och det är bara att hoppas att det blir så. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: ”Vi måste få en valdebatt som är saklig och leder till framtidstro för vårt land. Jag uppmanar alla att gå och rösta eftersom jag tycker att det är en demokratisk skyldighet.”

 

Sommarläsning

Sommaren har kommit och nu är det många som längtar efter sol på semestern, själv önskar jag mig en blandning av sol på dagarna och lite regn på nätterna.

Med 69 dagar kvar till valdagen kommer det att bli intensiva dagar, med allt från att packa valförsändelser till att knacka dörr. Om alla vi moderater hjälps åt, då kommer vi att vinna valet den 11 september.

Nu önskar jag er en riktigt skön sommar!

 

Carl-Göran Svensson

Vice gruppledare

Moderaterna Karlskrona