21 maj, 2019

Carl-Görans måndagsbrev

Måndagsbrev

den 20 maj 2019

STADSUTVECKLING

Den här veckan kommer att bli intressant för många av oss, som de senaste åren har jobbat med stadsutvecklingen av vår kommun.

På onsdag kväll ska årets stadskärna utses i Linköping,kommunen som blev vald till årets stadskärna 2018, och jag har förmånen att vara med där.

Min förhoppning är förstås att Karlskrona vinner. Arbetet med att utveckla vår stadskärna har pågått i flera år, och nu har vi nått fram till en nominering.

Med ett brett samarbete mellan kommunen, fastighetsägare och många andra, har vi lyckat med att utveckla centrum på Trossö. Det har, i princip, även varit politisk enighet om att utveckla stadskärnan.

Allt från Ronnebygatan, Borgmästaregatan till Ristorgstrappan (Spanska Trappan), och nu senast omvandlingen av Stortorget. Det har varit en resa för många inblandade, där det ibland har varit stora motstånd, men till slut kunde ett beslut tas.

Under helgen kunde jag notera, att flera medier har uppmärksammat utvecklingen av Karlskrona vilket är positivt.

Jag minns den där höstdagen i oktober 2011, när Dagens Nyheter ringde till mig och ville göra ett reportage om Karlskronas stadsutveckling.

Den gången jämfördes vi med Östersund och artikeln som skrevs, handlade om att det fanns politiker som vågade förändra. Det som är intressant från den artikeln är, att både Karlskrona och Östersund, nu åtta år senare är nominerade som årets stadskärna tillsammans med Åmål.

Det kommer att bli en spännande onsdagskväll i Linköping. Men oavsett hur det går med utnämningen, är det viktigt att vi fortsätter att utveckla Karlskronas stadskärna.

EU-VALET

Nu går vi också in i valveckan inför EU-valet den 26 maj. Precis som vid alla andra val, kommer det att bli en intressant vecka med många aktiviteter. I helgen som gick, var jag och styrelsen i Ramdala-Sturkö Moderatförening ute i vårt föreningsområde där vi lämnade informationsmaterial i brevlådor.

Vi måste nu alla hjälpas åt för att vinna väljarnas förtroende på valdagen.

 BYGG I JÄMJÖ

På tisdag har jag presskonferens i Jämjö tillsammans med lokala företagare om hur vi ska kunna utveckla Jämjö. Mer om detta under presskonferensen.

BUDGET 2020

Nu pågår budgetarbetet för fullt i vår kommun. Vi har avslutat själva beredningen med tjänstemännen och nu återstår jobbet med att prioritera rätt i budgetarbetet. Trots skattehöjningar och försäljningar har kommunens ekonomi inte blivet bättre de senaste åren.

I början av juni presenterar vi moderater vårt förslag till budget för 2020.

Det var allt för den här gången!

Carl-Göran Svensson

Vice gruppledare, Moderaterna Karlskrona.