3 mars, 2017

En Ståhl-Lady blir ny ordförande i revisionen

birgttaUnder torsdagens kommunfullmäktige kommer en ny ordförande för Revisionen att väljas. Förslaget till ny ordförande är Birgitta Ståhl från moderaterna.

– Birgitta Ståhl har en lång och gedigen erfarenhet inom politiken i Karlskrona, hon har suttit i flera nämnder, kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Hon var även vice gruppledare för moderaterna under Sigurd R Pettsons tid som Oppositionsråd. En mer erfaren och förankrad ordförande för revisionen blir svårt att hitta skriver Camilla Brunsberg i ett pressmeddelade. En riktig Ståhl-lady med andra ord.

Birgitta Ståhl är van att arbeta med uppföljning och målstyrning då hon arbetat bland annat som verksamhetschef inom Landstinget. Att arbeta med människor i en ledarroll är något som kommer naturligt för Ståhl.

Birgitta Ståhl säger själv att hon är tacksam för förtroendet och att hon ser framemot att tillsammans med de andra ledamöterna av revisionen granska så att Karlskrona kommuns invånares skattepengar används på rätt sätt. Men också följa upp så att den kommunala verksamheten presterar och levererar den kvalité som den ska.

-Vi vill samtidigt tacka Camilla Mikler som under sin tid som revisor gjort ett mycket bra arbete för Karlskrona kommun. Vi önskar henne nu lycka till med sitt nya jobb och nya utmaningar, avslutar Camilla Brunsberg.