3 mars, 2017

Politikutveckling och Engelska skolan

10561528_10204461872496397_1363224263565176979_nTorsdagen den 8 december klockan 17.00 har vi bjudit in alla med uppdrag för moderaterna för att utveckla vår politik, fika och ha goda moderata politiska diskussioner under trevliga former. Om du är intresserad av att vara med och utveckla vår moderata lokala politik är du välkommen att höra av dig till mig eller vår politiska sekreterare Hanna Ekblad.

Det S-ledda styret vägrar uppvakta Engelska skolan, IES, för en etablering i Karlskrona! Denna vecka går vi ut med en lokal kampanj gällande att vi moderater kräver att det S-ledda styret uppvaktar Engelska skolan för en etablering i Karlskrona. Socialdemokraterna sa klart och tydligt nej till detta från talarstolen på förra kommunfullmäktige, i en interpellationsdebatt som jag tagit initiativ till.

Vi moderater har krävt, sedan det blev aktuellt med en internationell skola i Karlskrona, att vi ska uppvakta den etablerade friskolan, Engelska skolan för en etablering i vår kommun. Engelska skolan är ett känt varumärke, med erkänt god kvalité, som skulle stärka Karlskronas attraktionskraft. En etablering av Internationella Engelska skolan, IES, skulle ge oss en konkurrensfördel som gynnar hela kommunens utveckling.

Under hela hösten har istället kommunalråden pratat om att öppna en kommunal engelsk skola. De har till och med skrivit insändare om att det håller på att startas en kommunal engelsk skola. Nu har dessutom den kommunala engelska skolan hamnat i byrålådan. En anledning till detta är att det S-ledda styret planerar att spara 15 miljoner kronor på skolan de kommande åren. Vi moderater säger nej till detta. Skolorna i Karlskrona blir inte bättre av besparingar om 15 miljoner kronor. Vi moderater vill ha bättre skolor, inte sämre skolor.

Dessutom står kommunalråden så långt ifrån varandra ideologiskt att de har blivit handlingsförlamade och inte klarar av att fatta beslut som är viktiga för Karlskronas utveckling. Nu har den internationella skolan i Karlskrona skjutits på framtiden med risk för att ingenting blir av. Möjligheten till en internationell skola i Karlskorna håller på att rinna Karlskrona ur händerna när det S-ledda styret inte klarar av att fatta beslut och komma överens.

Under veckan kommer vi att lägga ut information om engelska skolan på digitala medier, hjälp gärna till att sprida vårt moderata budskap om hur vi ser på skolan i Karlskrona.

Avslutningsvis vill jag passa på att be er redan nu notera Moderatglögg tisdagen den 20 december klockan 14.30 i Tegelhuset, Palanderska gården. Inbjudan kommer inom kort.

Med vänlig hälsning Camilla Brunsberg, gruppledare för moderaterna