3 mars, 2017

Inatt har återigen Karlskronas företagare blivit utsatta för inbrott

Öppen fråga till det socialdemokratiska styret i Karlskrona

Förra gången vi hade en inbrottsvåg i vår kommun ställde jag ett krav under kommunfullmäktige om att polisen skulle bjudas in till kommunstyrelsens arbetsutskott för att diskutera hur kommunen tillsammans med polisen skulle hantera situationen och inbrottsvågen som då härjade. Den politiska ledningen lovade då att detta skulle ske. Hur går det med inbjudan och handlingskraften?

Bara i natt har det varit flera inbrott och fyra butiksägare är drabbade. När ska ni socialdemokrater agera för att stävja denna negativa utveckling?

Nu får det vara nog. Vi behöver fler poliser i Karlskrona för en ökad trygghet med mindre skadegörelse och färre brott. Det Socialdemokratiska styret har suttit passiva länge nog, nu måste ni agera. Otrygghet, skadegörelse och våldsbrott drabbar våra kommuninvånare, butiksägare och företagare. Då kan man alltså inte sitta och luta sig tillbaka. Är ni socialdemokrater beredda att agera för att öka tryggheten på Karlskronas gator och torg eller tänker ni fortsätta luta er tillbaka?

Camilla Brunsberg, Gruppledare för moderaterna