12 september, 2017

Måndagsbrev från Carl-Göran Svensson

Nu har vi mindre än ett år kvar till valet den 9 september 2018. När vi studerar opinionsundersökningar finns det ingen vinnare ännu, nu tror jag inte så mycket på dessa mer än vissa tendenser. Det som kommer bli intressant är hur den nye moderatledaren kommer att förändra moderaternas stöd i väljaropinionen. Alltid lika svårt att veta oavsett vilket parti som byter ledare inför ett val.

Det som är viktigt nu inför valet och alla kampanjer är att vi moderater talar om vår politik precis som andra partier ska göra också. Idag har vi en debatt om vem som ska regera med vem. Denna debatt anser jag förödande får vårt lands utveckling. Det är bara att hoppas att den samlade median istället ägnar sin tid åt att granska de olika partiernas förslag inför valdagen. Sedan är det upp till väljarna att avgöra valutgången och vem som ska styra landet Sverige.

Vi moderater har vår arbetsstämma i mitten av oktober, där kommer vi att lansera ett antal propositioner med vår nya politik på olika politikerområden. Det är på dessa vi kommer att gå till val på inför valet 2018.

Det är min förhoppning att dessa förslag kommer att öka vårt förtroende bland väljarkåren.

Sverige behöver en ny regering efter valet 2018. Det måste vara slut med vänsterns och Jonas Sjöstedts dikteringar till Löfven om hur Sverige ska utvecklas.

 

Kyrkovalet

Vi moderater medverkar inte som parti i årets kyrkoval, det har vi inte gjort de senaste valen. För oss är det naturligt att de som är medlemmar i svenska kyrkan är delaktiga och fattar de beslut som är viktiga för kyrkan. Det är människorna som besöker och är aktiva i kyrkan som också ska leda verksamheten tillsammans med präster och personal.

Själv kommer jag att rösta på Levande kyrka i Jämjö pastorat den 17 september, jag uppmanar andra att göra det också. De har haft majoritet denna mandatperiod och utvecklat kyrkorna och verksamheten på ett bra sätt.

Till stiftsfullmäktige och kyrkomötet röstar jag på Borgerligt alternativ.

Det som är intressant med kyrkovalet är att man får kryssa tre personer på valsedeln. Men det avslöjar jag inte vilka det blir, det är en valhemlighet.

 

Moderata företagarrådet.

Jag har av förbundsstyrelsen i Blekinge blivit utsedd till ansvarig för moderata företagarrådet i Blekinge. Det kommer att bli ett spännande uppdrag. Min förhoppning är att vi ska bilda företagarråd i samtliga Blekinges kommuner inför valet 2018. Det är viktiga frågor för att utveckla vårt näringsliv i Blekinge.

Ny landshövding.

Jag vill hälsa vår nya landshövding Sten Nordin välkommen till Blekinge. Det finns en del att samordna med länets kommuner. Jag hoppas vi kan komma varandra närmare när det gäller hur vi ska få fler bostäder i vårt län.

 

Carl-Göran Svensson
Vice gruppledare
Moderaterna i Karlskrona