2 mars, 2017

Nyhetsbrev från Camilla Brunsberg

I onsdags var jag i Stockholm på mitt första möte med reformgruppen ”En trygghet att lita på” som jag har blivit invald i. Våra nationella reformgrupper ska ta fram den politik som vi ska gå till val på 2018. Vi hade vårt uppstartsmöte i onsdags, vårt område formuleras som ”En trygghet att lita på”. Det är stora och viktiga områden som ingår: lag och ordning, migration, försvar/krisberedskap samt utrikes/bistånd/EU. Det kommer att bli ett intensivt arbete som ska pågå fram till sommaren. Det kommer också att kräva en nödvändig omprövning av vår politik för att möta de samhällsutmaningar vi har framför oss. Det känns otroligt roligt och spännande att få vara en del i arbetet och jag är både stolt och hedrad över detta förtroendeuppdrag.

I går hade vi kommunfullmäktige och då stämplades det in tre motioner från oss moderater: En motion om att förbjuda rökning vid kommunens lek- och aktivitetsytor, en motion om tobaksfria skolgårdar och skoltid samt en motion om att införa rökfri arbetstid i Karlskrona kommun. Vi vill jobba för ett mer hälsosamt Karlskrona utan att våra kommuninvånare ska behöva bli utsatta för passiv rökning och självklart ska vi erbjuda våra yngsta invånare rökfria lek- och aktivitetsytor.

Vi hanterade också delårsuppföljningen på kommunfullmäktige. Trots att man höjt kommunalskatten och drar in drygt 70 miljoner kronor mer per år från Karlskronas skattebetalare, samtidigt som Löfvén chockhöjer skatten på riksnivå och trots att Magdalena Andersson lånar pengar för att finansiera satsningar i kommunerna, klarar man inte det viktigaste uppdraget en kommun har, att stödja utsatta barn som är beroende av socialförvaltningens omsorg. Så här står det i delårsuppföljningen: ”Andelen utredningar som pågått mer än fyra månader är dubbelt så hög som motsvarande siffra förra året. Fortfarande har individ- och familjeomsorgen ett stort antal vakanser på barn- och ungdomssektionen. Det är alltså ytterst lite som förbättrats utifrån måluppfyllelsen som redogjordes i årsbokslutet 2015. Förutsättningarna för en god måluppfyllelse saknas alltjämt. Rättssäkerheten är alltjämt starkt eftersatt, särskilt inom barnvården.”

Vi var också några moderater från Karlskrona som varit på Sydostkonferensen2016 i Kalmar. Anna Kinberg-Batra var på plats och höll ett sprudlande och inspirerande tal. Själv var jag föredragshållare kring regionfrågan.

På tisdag i nästa vecka den 1 november kommer Johan Forsell, talesperson för migration- och integration för oss Moderater till Karlskrona och gästar en medlemslunch på Scandic. Då finns det möjlighet för Dig som medlem att äta lunch tillsammans med oss, lyssna på Johan och delta i diskussion kring dessa frågor. Jag hoppas att vi blir många på lunchen och att det blir givande diskussioner. Fortfarande är det migration och integration som våra väljare och kommuninvånare gärna diskuterar när vi är ute och pratar politik och samhällsutmaningar. Därför är vi stolta över att vi lyckats få hit Johan, och ser fram emot ett välbesökt möte.

Efter en intensiv vecka med två dagar i Kalmar, uppstartsmöte för reformgruppsarbete i Stockholm och gårdagens kommunfullmäktige ser jag fram emot en helg med sol och prasslande löv.

Hoppas vi ses på vår moderatlunch nu på tisdag på Scandic klockan 12:00!

Med vänlig hälsning

Camilla Brunsberg, oppositionsråd och gruppledare för moderaterna

Camillabrunsbergkarlskrona@gmail.com

Följ mig gärna på:

https://www.facebook.com/camilla.brunsberg

Instagram: camillabrunsberg

Snapchat: Camilla Brunsberg

Moderaternas sociala medier i Karlskrona uppdateras kontinuerligt, följ och dela gärna

www.karlskronamoderaterna.se

www.facebook.com/Moderaterna-i-Karlskrona

Instagram/moderaternakarlskrona