21 december, 2021

Senaste nytt från Camilla!

22 oktober, 2021.
✅TRYGGHETSPAKETET
Vid senaste sammanträdet med kommunstyrelsen, fick vi moderater, tillsammans med övriga oppositionspartier, igenom ett omfattande beslut för trygghetsskapande och brottsförebyggande insatser. Tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet har vi nu sett till att Karlskrona ska bli en tryggare kommun. Det var efter den senaste tidens händelser med våld, knarkhandel och gängslagsmål, som jag samlade oppositionen i Kommunstyrelsen. Trots att vi i oppositionen hade kunnat få igenom vårt nämndinitiativ med egen majoritet, fick vi till slut stöd från hela Kommunstyrelsen.
Nu kommer vi att införa trygghetsvärdar. Genom deras närvaro ska brottslig verksamhet förebyggas och tryggheten ska öka för alla som bor, verkar eller vistas i Karlskrona kommun. Det blir också en fördubbling av fältgruppen, det vill säga; från fyra till åtta medarbetare. Skolmiljön kommer också att bli tryggare, genom att det eftersatta underhållet på flera av de kommunala skolorna omedelbart ska åtgärdas. Vi kommer att skapa mötesplatser för motorburen ungdom, till exempel vid våra fritidsgårdar med utökade öppettider på fredagar och lördagar.
Jag ser det som en stor framgång och är otroligt stolt över att vi moderater sett till att efterlängtade och angelägna satsningar för tryggheten blir verklighet.
✅KAMPANJARBETE
Höstkampanjen för oss moderater har pågått ett par veckor nu. Vi är många här i Karlskronakretsen som har vandrat runt i våra respektive distrikt och själv gick jag runt på Ringö och Hässlegården häromdagen och delade ut våra vykort. Ibland träffar jag på människor som gärna stannar och växlar några ord. Det är förstås väldigt roligt eftersom jag som politiker vill vara tillgänglig och så ofta som möjligt prata med invånare och väljare.
✅SKR I STOCKHOLM
Under onsdagen och torsdagen förra veckan var jag i Stockholm på SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) där jag har en plats i utbildningsberedningen. Det var första gången på nästan två år som vi kunde träffas på plats. Det har visserligen fungerat bra med de digitala träffarna, men det går inte att jämföra med att träffas på plats och utbyta tankar och erfarenheter.
✅PARTISTÄMMA
Den här veckan är det partistämma i Helsingborg, där vi tar fram och fastställer vår politik. Jag kommer att vara på plats och jobba fram en bra politik för Blekinge och Sverige.
✅HÖSTHELGER
Hösten är här med besked och helgerna är intensiva med familjeliv och trädgård. Förra helgen var jag i Lund och hälsade på äldsta dottern som har börjat studera vid universitetet där. Och så har jag samlat på mig lite plantor och växter av olika slag som måste i jorden innan vintern slår till på allvar. Så det är bråda dagar i höstrusket.
Så till nästa gång – sköt om er och trevlig helg!
Camilla