7 april, 2022

SENASTE NYTT FRÅN CAMILLA!

Det har förstås hänt en hel del sedan jag skrev senast. Så här kommer ett antal rapporter från de senaste veckorna.
✅ PROBLEMEN MED PASS
En stor fråga som berör de flesta av oss är den katastrofala cirkusen kring att skaffa ett nytt pass. Det är helt tokigt att väntetiden nu sträcker sig in på nästa år. Jag och kommunstyrelsens ordförande stämde träff med polischefen här i Karlskrona för att få en lägesbild. Problemet är utbrett över hela landet. Polisen försöker skapa nya tider genom att öppna på kvällar och helger, men de tiderna tar slut lika fort som de släpps. Det har resulterat i att de som behöver pass, söker efter tider över hela landet och åker kors och tvärs för att få en tid i en annan kommun. Det här är ett allvarligt hot mot rättssäkerheten anser jag. Att vi inte längre kan röra oss fritt över gränserna bara för att det inte går att skaffa pass är också ett hot mot demokratin.
Ⓜ️ SVERIGEMÖTET
I slutet av mars arrangerade Moderaterna sitt Sverigemöte. Den här gången var det i Örebro och nästan 2 500 moderater från hela landet träffades. Under pandemin har våra Sverigemöten hållits digitalt och därför var det förstås extra roligt att kunna träffas på riktigt igen.
Själv deltog jag i en paneldebatt om Moderaternas skolpolitik, vilket var väldigt intressant. Det gjorde jag tillsammans med Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka och Lars Hjälmered, utbildningspolitisk talesperson.
🔷 ÅRSMÖTE I FÖRENINGARNA
Våra föreningar i Karlskronakretsen har hållit sina årsmöten under mars och i måndags hade vi kretsårsmöte. Det kom ett 30-tal medlemmar och förutom årsmötesförhandlingen, hade kretsen bjudit in regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, Carl-Johan Sonesson som höll ett anförande. Det är förstås alltid kul att träffa våra medlemmar och själv fick jag chansen att berätta lite om vårt lokala valprogram som vi nu är klara med. Till presidiet i Kretsstyrelsen valdes Carl-Göran Svensson, Caroline Boltenberg och Julia Melander. Vi har också fått vår valombudsman på plats, Emma Johannesson som vi hälsar varmt välkommen. Vill ni vara med och kampanja så kontakta Emma:
emma.johannesson29@gmail.com
Tel: 070-893 33 82.
✅ KAMPANJER
Vårt kampanjande är också i full gång. Under flera lördagar har vi moderater synts, dels på Klaipedaplatsen på Stortorget och även i Amiralen köpcentrum i Lyckeby. Engagemanget är stort bland oss moderater och ju fler vi är som deltar, desto roligare är det förstås.
🇺🇦 MANIFESTATIONERNA FORTSÄTTER
Sedan ett antal måndagar tillbaka håller samtliga partier här i Karlskrona manifestationer för att stödja Ukrainas invånare. Kriget fortsätter och genom media förstår vi hur fasansfullt det här kriget verkligen är och hur det berör oss. Det är många som har kommit till Sverige via Polenfärjan och det är fantastiskt vilket engagemang vi svenskar visar. Inte minst Karlskronaborna som har gjort en stor insats genom att hjälpa till vid färjelägret på Verkö. På måndag håller jag, tillsammans med Börje Dovstad, tal på Klaipedaplatsen.
✍️ SENASTE KOMMUNFULLMÄKTIGE
För bara några dagar sedan kunde vi läsa i BLT om situationen på Rödebyskolan. Skolinspektionen har hittat omfattande brister ända sedan 2015, utan att vi från politiken har fått information om detta. Det är helt oacceptabelt. Vi ska ha Sveriges bäste skolor, inte skolor som har så dåligt med ekonomiska resurser att de hela tiden måste ägna sig åt att hantera besparingar och underskott. Det här visar att vi har ett politiskt styre som stoppar huvudet i sanden och mörkar uppgifter för oss i oppositionen.
Vi moderater och kristdemokrater kommer att agera när det gäller skolornas förutsättningar i Karlskrona. Det här tog jag upp på senaste sammanträdet med kommunfullmäktige.
2022-03-29/r/3/4-5/483/516177
Snart är det påsk och jag hoppas att ni alla får en skön långhelg med familj och vänner!
Camilla