19 maj, 2022

Senaste Nytt från Camilla

Valarbetet är igång

Oj vad tiden går fort, nu märks det verkligen att det är valår. Det är många aktiviteter på gång och många vill träffa oss politiker för att få svar på sina frågor inför valet i september. Den senaste tiden har flera samhällsföreningar och andra organisationer, bjudit in till politikerträffar. Frågorna som vi politiker försöker svara på handlar ofta om hur vi ser på landsbygden, kommunikationer, bostadsbyggande och övrig samhällsservice. Jag tycker det är viktigt att vi träffar invånarna i hela kommunen. Vi politiker behöver få reda på vad som verkligen behövs på respektive ort och i skogs- och landsbygd. Invånarna får svar på sina frågor och vi har möjlighet att berätta om vår politik och hur vi ser på olika områden och sakfrågor.

Vår trygghet och säkerhet

Äntligen är den säkerhetspolitiska rapporten publicerad och Socialdemokraterna har tvingats upp på banan. Tack vare ett hårt arbete från oss moderater, finns det nu en bred politisk samsyn kring Sveriges ansökan om Natomedlemskap. Det är inte en dag för sent. Det fasansfulla kriget pågår drygt hundra mil ifrån oss. Vi vill ha försvarsgarantier vid ett militärt angrepp på vår nation. Jag känner mig trygg inför framtiden och stolt över att vi moderater så kraftfullt och tydligt drivit på i en så avgörande fråga.

Det viktiga valarbetet

En viktig fråga som ständigt är aktuell handlar om företagsklimatet här i Karlskrona. Det är en viktig fråga för oss moderater och vi anser att vi måste arbeta för ett bättre företagsklimat än vad den senaste rankningen visade. Dialogen med företagarna, stora som små, måste bli ännu bättre för att vi ska bli den kommun som företag ska vilja etablera sig i. Det här är en viktig fråga som vi har tagit med i vårt valprogram.

Nyligen träffade jag Industrigruppen här i Karlskrona. De här träffarna är viktiga ur den synpunkten att vi har en regelbunden dialog kring vad som kan bli bättre och vad som behöver förändras för att optimera deras verksamheter.

Många av oss moderater är igång med kampanjarbete på helgerna. Vi syns i olika sammanhang, vi lappar brevlådor och framöver kommer vi också att knacka dörr för att möta väljarna. Vill du vara med vid våra kampanjer, hör gärna av dig till vår valombudsman Emma Johannesson på telefon: 073-3297875, eller via mail: emma.johannesson@moderaterna.se

Vi håller just nu på att ta fram valmaterial och till det behövs förstås bilder. I helgen som gick var vi många som samlades för fotografering och en stor del av de som står på nya fullmäktigelistan var på plats.

Att fylla 50

För några veckor sedan firade jag min 50-årsdag. Även om 50 år är lite av en milstolpe i livet, kändes det tryggt och bra att nu ha nått fram hit. Den här speciella dagen firade jag på resande fot med familj och vänner. Det var riktigt kul.

Ta hand om er

Camilla