7 april, 2020

Det här måndagsbrevet är kortare än vanligt, vilket beror på den kris vi befinner oss i. Dessutom tycker jag inte att vi ska debattera politik mer än nödvändigt.

Nu måste vi alla hjälpas åt med att lösa de problem som är möjliga att lösa på lokalnivå. Hela världen befinner sig i ett krisläge och ännu har Coronaviruset inte tagit någon paus. Det är en orolig utveckling för mänskligheten och ekonomin. Vi har nog inte förstått omfattningen av detta ännu. Nu gäller det att vi alla samlar oss för att möta den kris vi har framför oss. Det kommer att ställa kommunledningar, regeringar och världspolitiker på prov och stora utmaningar inför framtiden.

Tyvärr får vi som privatpersoner ställa in oss på att utlandsresor inte kommer att bli av under en lång tid framöver. Trots krisen måste världen leva vidare, och vi med den. Tänk på att kontakta era närstående, äldre personer och vänner via telefon eller sociala medier. En promenad för att umgås är inte heller fel, så länge vi håller de rekommenderade avstånden till varandra.

Jag vill önska er alla en trevlig påskhelg, trots att coronaviruset håller sitt grepp om oss.

Carl-Göran Svensson

vice gruppledare, Moderaterna i Karlskrona.