16 januari, 2024

Är ditt barn också oroligt för krig i Sverige?

Moderaternas gruppledare Hanna Ekblad skriver, i en insändare i BLT i dag, om barns oro för krig i Sverige!
👇👇👇
Är ditt barn också oroligt för krig i Sverige?
Putin behöver stoppas, hans dödande av oskyldiga behöver stoppas och vi behöver fortsätta skicka vårt stöd till Ukraina.
Min dotter ringde och grät. Jag satt i bilen på väg hem från ett av alla kvällsmöten och fick tunghäfta när jag pratade med henne. Jag kunde inte lova henne att det inte kommer bli krig i Sverige.
Brutalt? Ja. Men den världen lever vi i nu och vår bästa chans för att få fortsätta leva i fred är ett det blir ett stopp för kriget i Ukraina.
Putin behöver stoppas, hans dödande av oskyldiga behöver stoppas och vi behöver fortsätta skicka vårt stöd till Ukraina. Det är vår bästa chans att få fortsätta leva i fred.
Under försvarsministern Pål Jonsons (M) besök i Karlskrona så sa han det så bra. ”Vi blir inte en del i Nato för att vinna krig, vi blir en del av Nato för att få leva i fred”.
Inte bara som mamma utan också som moderat känns det extra bra att vi i dessa oroliga tider har en regering som dels vågar säga som det är, dels arbetar stenhårt för att vi ska få fortsätta leva i fred och frihet.
Det görs bland annat genom att regeringen:
✅Tar Sverige in i Nato.
✅Investerar ytterligare 27 miljarder kronor i ­försvaret och når upp till Nato-standard om 2 procent av BNP.
✅Stöttar Ukraina, Europas sköld mot rysk expansionism, i kampen mot Rysslands fruktansvärda krig.
✅Har aktiverat civilplikten.
✅Fördjupar samarbetet mellan de nordisk-baltiska länderna.
✅Har gett ett snabbspårsuppdrag till Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap och Tillväxtverket kring försörjningsberedskapen.
Samtalet med min dotter fick ett bra slut, inte för att de viktiga åtgärderna ovan gjorde henne tryggare där och då men jag vet att de kommer göra henne tryggare i framtiden.
Hanna Ekblad, (M) gruppledare Moderaterna Karlskrona.