7 augusti, 2017

Bästa moderatvän!

Hoppas du har haft och fortfarande har en underbar sommar och haft möjlighet att njuta av eventuell ledighet. Det har varit en stormig sommar, både politiskt och vädermässigt, men jag är övertygad om att vi moderater går mot ljusare tider. Under sommaren har jag träffat människor och haft samtal med väljare som jag inte träffar i vanliga fall under året, och det blir ju alltid en ögonöppnare. En hel del personer har kontaktat mig för att bli medlemmar, andra passar på att framföra sina synpunkter. Min slutsats är att vi moderater som parti inte har lyckats kommunicera ut vår nya inriktning på vår nya politik, framförallt när det gäller migration och integration. De som jag träffar är alltså inte kritiska till att vi har förändrat vår politik, utan de är fortfarande kritiska till den politiken som vi drev förra mandatperioden. Och det ligger mycket i att det behövs en stor tydlighet när ett parti förändrar sin politik för att den förändringen ska nå ut till väljarna. Framgångssagan med nya moderaterna hade inte funnits utan stor kraft på kommunikation.

Förra veckan var intensiv och inspirerande. Självklart är det kul när Karlskrona sjuder av liv och rörelse. Tack alla ni moderata medlemmar som hjälpte till att bemanna upp vårt kampanjtält under skärgårdsfesten, och tack alla ni som kom förbi och bidrog till positiva samtal. Vi kampanjade, talade med väljare och monterade kampanjtält. Jag deltog i Baltic meeting point och träffade vänner från länder runt Östersjön, besökte Boläge och blev inspirerad när vi moderater nu håller fullt fokus på attraktivt bostadsbyggande. Det är med stolthet och tillfredsställelse vi moderater kan titta på de attraktiva bostadsområdena som växer fram i vår kommun. Själv passade jag även på att skriva ett antal debattartiklar som jag ser fram emot att få publicerade.

Jag och min familj ska avsluta sommaren med att träffa min släkt i Italien. Vi flyger till Catania på Sicilien där mina barn ska få träffa sina kusiner och se var min pappas släkt har sina rötter. Vi har haft släkten från Italien här två somrar på raken, så nu tyckte det vi var barnens tur att få uppleva södra Italien.

Missa inte att anmäla dig till Sydostkonferensen som i år går av stapeln i Ronneby, Blekinge. Jag hoppas vi blir många aktiva kommunpolitiker från Karlskrona för att skapa nätverk med övriga moderater i Sydöstra Sverige och hitta goda idéer från andra kommuner.

Här kan ni läsa en debattartikel jag fick publicerad i BLT klicka här i lördags och i Sydöstran klicka här idag.

Jag önskar dig ett fortsatt skönt augusti.

Med vänlig hälsning,

Camilla Brunsberg, gruppledare och oppositionsråd