15 december, 2020

Carl-Görans måndagsbrev

Den 15 december, 2020.

Ett ovanligt år

2021 har varit ett ovanligt politiskt år. I början av mars drabbades vi av Covid 19. Vi alla hoppades säkert på att det bara skulle bli en kort period och att samhället skulle återgå till det normala ganska snabbt, men så blev det inte. Vi kommer att få leva med den här pandemin långt in på nästa år.

Det har varit många möten och jag önskar att allt hade varit som vanligt, men istället har de blivit digitala. Den där personliga kontakten som många gånger är viktig, och kanske ibland löser en politisk fråga, har varit svår att uppnå.

Den stora politiska händelsen i år är nog att Vänsterpartiet gav stöd till styrets (S, C och L) budget. För Karlskronas skattebetalare finns det nu en risk att avgifterna för olika taxor kommer att höjas. Det fick vi bevis på vid senaste sammanträdet i kommunstyrelsen, där styret släppte fram ett förslag till höjda taxor för bland annat torghandeln och uteserveringar. Det är många företag som har redan har problem med sin ekonomi och att nu ta fram förslag med höjda taxor känns inte så genomtänkt. Som tur var så blev ärendet återremitterat. Jag tror att det under nästa år kommer fler sådana här överraskningar, med till exempel avgiftshöjningar som slår hårt mot de mindre företagen.

Jag är lite förvånad över att Centerpartiet och Liberalerna släpper fram sådana här förslag, eftersom båda partierna påstår sig värna om småföretagen och landsbygden.

Nytt valdistrikt

Vi som bor i Ramdala kommer vid valet i september 2022 att vara uppdelade i två distrikt. Att Trummenäs med omnejd blir ett eget valdistrikt är den största förändringen och sedan finns det förstås mindre förändringar i andra valdistrikt. Inför valet är det viktigt att valnämnden informerar de boende om vilka vallokaler de ska går till. (Om man inte poströstar.)

Köp M-lotten

Om du inte har köpt alla julklappar ännu, kan du ge bort en M-lott. En sådan köper du genom att gå in på: https://mlotten.se/ge-bort-m-lotten/

Genom att ge bort M-Lotten stödjer du Moderaterna, samtidigt som du skänker glädje och spänning till mottagaren. Självklart kan du köpa lotter till dig också!

En annorlunda Julhelg

Om några dagar är det jul. Det är en helg som inte kommer att vara som andra år. Det gäller för oss alla att respektera de regler och uppmaningar som Folkhälsomyndigheten har fastställt. Att hålla avstånd, undvika stora folksamlingar och att tvätta händerna är viktiga regler för att minska på smittspridningen. Själv kommer jag att fira jul tillsammans med min fru. Och eftersom det inte blir några fysiska julkalas med barn och barnbarn, får det bli digitalt umgänge i år. Det här brevet blir det sista ni får i år, men det kommer nya under hela 2021.

Jag önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Carl-Göran Svenson, vice gruppledare Moderaterna Karlskrona.