11 februari, 2020

Carl-Görans måndagsbrev

MÖTE MED KLOKA TANKAR

I lördags hölls ett samrådsmöte, tillsammans med allmänheten, på Dockside. Tyvärr var det inte så många deltagare som man hade hoppats på, men ett tjugotal Karlskronabor var där.

Samrådsmötet gällde kvarteret Posse och det lämnades många kloka inlägg. Jag tyckte att många var positiva, förutom när vi kom till frågan om hur lösningen ska bli med en del utfarter och parkeringsplatser.

Där var vi inte överens, och själv tycker jag att vi kanske skulle lägga till en eller två våningar. Då kan den översta blir en samlingspunkt, eller kanske en servering, för de boende i området. Tänk vilken fin vy över Karlskrona det hade blivit. Jag hoppas att HSB kan titta närmare på detta.

En annan fråga som måste lösas snabbt är hur vi ska bygga nya lokaler för förskolan. Torgbackens förskola har stängt och ingen vet när miljöproblemen där är åtgärdade. Just nu diskuterar vi olika lösningar.

Barnomsorgen är en viktig fråga och när vi bygger stora områden med nya bostäder, krävs det också fungerande lösningar på den kommunala servicen i området. Om vi räknar in alla nya bostäder i området så rör det sig om cirka femhundra bostäder.

Enligt min uppfattning kommer det att behövas nya lokaler för barnomsorg. Tyvärr finns det ännu inga svar på hur det ska lösas.

VERKSAMHETSPLANER UTAN SVAR

Under förra veckans kommunfullmäktige, ställde jag en fråga till kommunalrådet Magnus Larsson (C).

Jag frågade varför kommunens program/maktstrategi för verksamhetsmark inte är klart. Vid ett möte med fastighetsägarna, lovade ansvarig tjänsteman att ärendet skulle vara klart i december 2019. Men så blev det inte.

Magnus Larssons svar var svävande, med ett litet löfte om att snabba på ärendet. Minoritetsstyret pratar mycket om hur Karlskrona ska utvecklas, men de saknar förmåga att fatta beslut som kan möjliggöra utvecklingen av vår kommun.

Enligt uppgifter efter kommunfullmäktige, är nu förslaget att det kommer upp ett ärende i oktober/november för en ny markstrategi för verksamhetsplan.

Det blir nästan ett år efter det löfte som gavs i september 2019. Det tar tid att komma överens i röda stugan som nu har en grön dörr.

SNART DAGS FÖR ÅRSMÖTE

Söndagen den 8 mars klockan 17.00, har vi i Ramdala moderatförening årsmöte. Det håller vi i Jämjö församlingshem, tillsammans med Jämjö moderatförening. Mer om detta kommer i mitt nästa måndagsbrev.

Carl-Göran Svensson

vice gruppledare, Moderaterna i Karlskrona.