13 februari, 2020

Senaste nytt från: Camilla

Den 13 februari, 2020.

De senaste veckorna har vi moderater jobbat intensivt med frågor kring bland annat förskolor, gratis busskort på sportlovet och att försäljning av kommunal mark ska ut på öppna marknaden.

Riktigt kul är det att våra förslag har resulterat i beslut.

Det har varit många upprörda röster kring de baracker som minoritetsstyret föreslog skulle placeras på idrottsplatsen på Saltö. Barackerna, eller paviljongerna som de också kallas, skulle under ett par år ersätta de stängda förskolorna Torgbacken och Sjöstjärna på Trossö.

Men tack vare oss moderater blir det inte så. Under kommunstyrelsens sammanträde i tisdags, fick vi igenom vårt förslag.

I stället ska nu Torgbacken renoveras och vara klar kommande höst. Sjöstjärna kommer att ta lite längre tid och vara klar 2021.

Det är också vi moderater, som tillsammans med övriga oppositionen, har fått igenom att alla sportlovslediga skolbarn och ungdomar ska få åka gratis buss under lovveckan.

I lördags hade vi en kampanj på torget. Syftet med den var att träffa Karlskronaborna och lyssna på vad de egentligen tycker om kommunen. Vi bjöd på kaffe, kakor och blått godis. Vi hade en verkligt lyckad dag och framöver kommer det att bli fler sådana tillfällen vid Klaipedaplatsen på torget.

Nu har vi kommunalråd blivit inbjudna av Sturkö samhällsförening. I slutet av februari ska vi träffa invånare på orten och jag ser fram emot intressanta samtal.

Snart är det dags för sportlov till mångas glädje. Jag och min familj har haft som tradition att åka skidor tillsammans på det här lovet. Nu börjar barnen bli stora och det märks verkligen när äldsta dottern ger sig iväg utomlands. Sonen vill vara hemma och spela hockey och resten av familjen har andra planer.

Så, jag har bestämt mig för att ladda batterierna med skogspromenader, träning och förhoppningsvis hinner jag läsa en bra bok. På bilden längst upp ser ni mig med vår nya familjemedlem, som gärna följer med på en promenad. Förmodligen blir det en del arbete också.

Ni som ska ut i skidbackarna, ta det lugnt! Jag är snart tillbaka med mitt ”Senaste nytt”

Camilla