4 mars, 2024

CARL-GÖRANS MÅNDAGSBREV!

👇👇👇
✅ SIMHALL VID HASSLÖRONDELLEN
Den ekonomiska situationen för Sveriges kommuner är bekymmersam. Ser vi framåt är det stora investeringar som ligger framför våra kommuner. Att leva upp till alla dessa är inte enkelt. I Karlskrona har Karlskronaalliansen lyckats med att komma överens med oppositionen om framtida besparingar. Det är bra för kommunen att vi tillsammans lyckats med detta.
Men vad kan vi göra mer, för att lyckas med nya investeringar inom skolan, äldreomsorgen och fritidssektorn? I Karlskrona behöver vi en ny simhall vilket är en investering på flera hundra miljoner kronor. Enligt min personliga uppfattning skulle vi kunna bygga den tillsammans med Ronneby kommun, med placering vid till exempel Hasslörondellen. Självklart ska det vara en 50-meters bassäng med åtta banor. Hasslörondellen är mittpunkten mellan de båda kommunerna tror jag. Med hjälp av en utbyggd kollektivtrafik, mellan de olika orterna, kommer invånarna enkelt kunna ta sig dit.
Detta är, som jag ser det, en typisk investering som Ronneby och Karlskrona skulle tjäna på och samtidigt få pengar över till investeringar i välfärden.
Hotellen i Karlskrona och Ronneby skulle få en ökad beläggning av alla som kommer och besöker denna simanläggning. I Karlskrona har vi lyckats med att få landskamper i handboll till Arena Brinova. På samma sätt tror jag vi kommer att lyckas med att få både SM och landskamper inom simning till Blekinge. Det kommer att vara en win-win situation för alla inblandade. Som jag redan har skrivit, så är detta mina egna tankar som jag ännu inte har berättat om för någon. Det ska bli intressant att höra kommenterar på detta förslag.
✅ DETTA HÄNDER I VECKAN:
👉 Måndag: Kretsstyrelsen på kvällen och det blir säkert lite diskussion om EP-valet.
👉 Tisdag: En dag hemma på gården
👉 Onsdag: AU i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden med ett lite ovanligt ärende att behandla. Vi kommer att diskutera förslag till ny detaljplan för Nättraby centrum. Detta har dragits i långbänk, men nu ser jag en lösning där Nättraby kan få ett modernt centrum med bostäder butiker och en vårdcentral.
På onsdag kväll är jag inbjuden av vägföreningen i Ramdala för att informera om våra utbyggnadsmöjligheter i Ramdala. Det ska bli spännande att träffa lokalbefolkningen hemma i min egen by.
👉 Torsdag: Inleds med en analysdag i kommunen inför budget 2025. Jag är även inbjuden till ett styrelsemöte med regionsamverkan Sydsverige; ett samarbete med län i Sydsverige. Min medverkan där beror på att jag blivit ordförande i utskottet för kollektiv trafik i regionsamverkan Sydsverige. Ska bli oerhört intressant att vara med och påverka Sydsveriges utveckling.
👉 Fredag: På förmiddagen blir det invigning av en tåg-depå i Nässjö. På eftermiddagen blir det styrelsemöte i den politiska samverkansgruppen för Krösatågen i Nässjö.
Carl-Göran Svensson
Vice gruppledare
Moderaterna Karlskrona