21 december, 2021

DAGS ATT ÅTERSTÄLLA BRYGGAN I HALLARUMSVIKEN

Pressmeddelande den 30 november, 2021.
Bryggan i Hallrumsviken ska vara återställd till sommaren 2022. Det kräver Moderaterna, tillsammans med Kristdemokraterna, under tisdagens sammanträde med kommunstyrelsen.
Den gamla ångbåtsbryggans frånvaro vid badplatsen i Hallarumsviken har blivit en följetong. De politiska besluten från minoritetsstyret har uteblivit, precis som bryggan. Men nu är det dags att återställa badplatsen som är viktig för både invånare och sommarbesökare i Jämjö, anser Moderaterna och Kristdemokraterna.
– Vårt förslag stöds av övriga oppositionspartier i kommunstyrelsen, vilket betyder att vi får igenom förslaget, säger Camilla Brunsberg (M), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.
I ett gemensamt nämndinitiativ, föreslår Moderaterna och Kristdemokraterna att bryggan i Hallarumsviken ska vara på plats inför sommarsäsongen 2022. De skriver också att bryggan ska vara tillgänglighetsanpassad och att den uppskattade kostanden på cirka 500 tusen kronor ska tas från kommunstyrelsens investeringsreserv.
Bryggan i Hallrumsviken plockades ned av kommunen i våras. Anledningen var att skicket var i dåligt skick och därför skulle trädäcket repareras. Men sedan tog det stopp och bryggan återställdes inte.
– Bryggan är viktig för invånarna i Jämjö och alla de som åker till Hallarumsviken för att bada. Det är inte rimligt att det ska ta så här lång tid utan att något händer, säger Camilla Brunsberg