20 december, 2023

God Jul!

Bästa moderatmedlem!💙
🎄Julen närmar sig och 2023 lider mot sitt slut. Vi vill tacka alla medlemmar och förtroendevalda för ert stöd och era politiska insatser under det här året.
🗓️Det har varit ett händelserikt år och vår moderata politik har spelat stor roll i Karlskronaalliansens politiska arbete.
🧑‍🚀En av årets stora händelser var när NKT meddelade att de kommer att bygga ett tredje torn på Verkö. Tillsammans kommer NKT, Roxtec, Saab Kockums och Marinbasen, att behöva anställa femtusen personer fram till 2030. Det är otroligt glädjande och samtidigt ställs kommunen inför stora utmaningar. Vi moderater och hela Karlskronaalliansen har arbetat med nya detaljplaner för både bostäder och verksamhetsmark och vi ser att intresset för Karlskrona ökar hela tiden.
🇺🇦Andra stora händelser är att Karlskrona kommun har inlett ett vänortssamarbete med staden Chortkiv i västra Ukraina och i höstas bjöd vi ett 40-tal barn till Säljö barnkoloni. De var där under en vecka och kunde på så sätt komma ifrån kriget i sitt hemland för några dagar.
🤴Vi ska inte glömma kungabesöket i april som blev en riktig folkfest för en stor del av Karlskronas och länets invånare.
🥇Under hösten fick vi reda på att Karlskrona utsågs till bästa tillväxtkommun i länet. Vi har nyligen också fått reda på att den dag som Sverige blir fullvärdig medlem i Nato, så föreslår Försvarsmakten att Nato Dianas testcenter förläggs vid Marine Technology Center här i Karlskrona.
📈Vi moderater har, tillsammans med övriga partier i Karlskronaalliansen, haft många bra samtal med näringslivet och i år klättrade vi 42 platser på Svenskt Näringslivs rankning. Det var förstås otroligt glädjande och ett betyg på att vi arbetar med näringslivet på rätt sätt.
🏠De flesta av er har säkert följt diskussionerna om planerna för ett nytt kulturhus. Vi ser framemot att fortsätta skapa ett världsarvstorg, där människor ska kunna mötas och där kulturen får stå i centrum.
🙏Vår styrka drivs av er medlemmar och för det vill vi rikta ett stort och varmt tack till er alla.
Nu tar vi nya tag inför 2024 och fortsätter utveckla hela kommunen som ni alla är en del av. Vi ses nästa år och kom ihåg att ni alltid är välkomna att höra av er till någon av oss.
🎅🎄🤶
Vi önskar er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.
Emma Swahn Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.
Hanna Ekblad, gruppledare.
Carl-Göran Svensson, kretsordförande.