26 april, 2022

Presentation av Sophia Ahlin

Fram till valet kommer vi att presentera kandidaterna på vår
Ⓜ️-lista till kommunfullmäktige!
I DAG
NR 11 SOPHIA AHLIN ⭐️
✅ VEM ÄR DU?
Jag är 38 år, född och uppvuxen i Karlskrona. Fyller i dag större delen av min tid med politiska uppdrag men driver vid sidan av det eget företag. Har väldigt stort engagemang i den ideella sektorn och främst inom organisationer som jobbar med människorättsfrågor. Är också internationell sekreterare för Öppna moderater. Den lediga tid som blir över spenderar jag helst med familj och vänner och gärna ute på havet.
✅ VILKA FRÅGOR INOM KOMMUNPOLITIKEN ÄR VIKTIGAST FÖR DIG?
Min ideologiska kompass är ganska enkel för mig att följa. Jag vill att människor ska ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter och den ingången har jag i alla politiska frågor oavsett om jag driver kommunala frågor eller internationella frågor. Att vara politiker handlar om att företräda andra och det är jag väldigt ödmjuk inför. Sen tycker jag att den socialdemokratiska regeringen har alldeles för mycket makt över sina medborgare i dag, så sänker mer än gärna skatten och ger folk mer frihet att göra sina egna val och kunna leva det liv de vill leva.
✅ DET HÄR VISSTE DU INTE OM MIG!
På den frågan brukar jag svara att jag är en obotlig Eurovision- och melodifestivalnörd. Är ordförande för den svenska fan-organisationen OGAE Sweden som är den svenska delen av den officiella fanorganisation som finns i över 40 länder. Det är kul att få vara så där nördig inom något ämne och jag gillar arenor som för människor samman. Eurovision är i allra högsta grad en sådan arena