30 augusti, 2019

Senaste nytt från Camilla

Nu är jag tillbaka och det är med stor glädje som jag gör come back. Jag ser behovet av en stark moderat politik. Det gör mig förstås extra motiverad att tillsammans med hela M-gruppen jobba för ett bättre Karlskrona.

Det svaga minoritetsstyret har under det här året visat sig ha en lika svag politik. Jag ser med oro på den utveckling som vi går emot och jag ser hur de olika verksamheterna brottas med en svag budget. Under en av mina första arbetsdagar skrev jag därför en insändare som publicerades i den lokala pressen. (Se länken)

http://www.sydostran.se/insandare/ett-styre-som-inte-verkar-forsta/

När det gäller skolan är neddragningarna alarmerande. Lärare avskedas och de som får vara kvar ska prestera lika mycket. Kunskapsförvaltningen uppmanar till restriktiva inköp av läromedel, vilket jag tolkar som indragningar även där.

Samtidigt har det nu uppdagats att kommunen tvingas betala åtskilliga miljoner för lokalkostnader som inte längre behövs. Blekinge Idrottsförbund lämnar Blekinge Health Arena, men hyresavtalet mellan kommunen och fastighetsägaren gäller ett par år till, vilket kostar skattebetalarna drygt fem miljoner kronor. (se länken)

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/kraver-svar-om-halsoarenan-kan-inte-sta-tom

Kommunen har även betalat 8,5 miljoner kronor för förtidslösa ett långt hyresavtal. Avtalet gällde bostäder till ensamkommande flyktingbarn, men i dagsläget finns inte behovet av så många bostäder.

Det betyder att omkring 14 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar har använts till onödiga kostnader.

Det är skrämmande för mig som moderatpolitiker att se vilken nonchalans det svaga styret visar för skattebetalarnas pengar. Enkelt uttryckt: ”Ebberöds bank.”

Nog om detta. Vi har mycket arbete att göra framöver. Vi har nästan exakt tre år på oss att visa Karlskronas invånare vilken politik de behöver för att leva i en trygg kommun med en garanterad välfärd.

Det är det som vi tillsammans ska arbeta för.

Camilla