16 oktober, 2020

Senaste nytt från Camilla

16 oktober, 2020.

Två veckor går fort och sedan mitt förra Senaste Nytt, har det hänt en hel del. Coronapandemin inskränker fortfarande på vårt normala arbetssätt och därför fortsätter vi med våra digitala möten.

Förra veckan var jag i Nättraby för att titta på de olika områden som har föreslagits för en ny förskola på orten. Det handlar om Fasanstigen i Mjövik, samt i området Hejans Lycka där det planeras för ett stort och nytt bostadsområde. Förskolans placering var också ett av de stora ärendena på kommunstyrelsens sammanträde i tisdags.

Jag har sedan tidigare haft en dialog med några av de boende vid Fasanstigen, och många där är starkt kritiska till att bygga en förskola i det här området. De anser inte att gatorna är dimensionerade för den trafik som en förskola kommer att orsaka. När jag var där och tittade så är jag benägen att hålla med dem. Vi moderater vill istället titta närmare på alternativet i Hejans Lycka, där ett hundratal bostäder kommer att byggas. Där anser vi att en ny förskola kommer att få bästa läget. För övrigt har de första husen redan kommit på plats, alldeles intill Folkets Hus.

I måndags hade vår fullmäktigegrupp sitt senaste sammanträde. Eftersom dessa sammanträden alltid är öppna för våra medlemmar, bjöd vi in dem via Zoom. Det var inte många som anmälde sig, vilket kanske beror på att vi i dessa Coronatider träffas digitalt via Zoom. Ny inbjudan kommer till nästa sammanträde, så passa på att anmäla er då om ni är intresserade.

I går torsdag hade vi ett av våra möten med näringslivet i kommunen. Dessa möten arrangeras några gånger per år av Karlskrona Företags- och Hantverksförening, KFH. Jag tycker att de här mötena är givande och jag uppskattar verkligen att få ta del av företagarnas synpunkter och information som de ger. Vi i oppositionen berättar om vårt politiska arbete och vad som har hänt den senaste tiden.

En stor och viktig fråga som alltid är aktuell, är hur tryggheten ser ut i Karlskrona. Den senaste tiden har det framkommit att det förekommer en hel del stökiga situationer i centrum. Många har hört av sig till mig och den bild de beskriver, säger att det behövs ordningsvakter och poliser på plats. Jag har vid flera tillfällen kommenterat hur otryggheten ökar, vilket är oacceptabelt. Det är något som vi måste arbeta vidare med och få styret att förstå. Jag tror inte att någon, oavsett politisk färg, vill ha ett centrum där kriminaliteten flödar fritt.

De kommande veckorna fortsätter vi vårt budgetarbete. Det ska vara klart i början av november och tiden går fort. Lika fort kommer det att gå tills ni får nästa Senaste Nytt från mig.

Sköt om er till dess!

Camilla