24 september, 2021

Senaste nytt från Camilla

Karlskrona den 24 september, 2021.

Den här veckan har det hänt flera allvarliga incidenter som berör tryggheten i Karlskrona. Det höll på att sluta riktigt illa för en 14-årig flicka i Rödeby. Hon utsattes för våld i medvetslöst tillstånd, samtidigt som ungdomar filmade och lät bli att ingripa. Enligt media fick hon sedan hjärtstopp i ambulansen in till sjukhuset. Det här är fruktansvärt, överhuvudtaget inte acceptabelt och ett bevis på att vi alla måste agera och hjälpas åt i det våldsförebyggande arbetet.

Det har även varit ett slagsmål i Kungsmarken med ett 20-tal personer inblandade samt uppmärksammats narkotikahandel i Lyckeby i bred omfattning. När sådant här händer, måste det stoppas snabbt. Kommunen måste vidta kraftfulla åtgärder. Sen behövs det en kraftsamling mellan skola, socialtjänst, föräldrar och polis. Den här negativa utvecklingen i Karlskrona måste vändas och jag anser att läget är akut.

Jag har nu krävt kraftfulla trygghetsinsatser och ett extra möte med ksau, för att vi politiker ska få en avrapportering om nuläget och vilka insatser som skolan, socialtjänsten, samt hur kommunen kommer att organisera arbetet tillsammans med polisen. Jag har ännu inte fått svar från det politiska styret.  Om de inte går med på våra krav, garanterar jag att vi moderater kommer ta initiativ till att samla oppositionen i kommunstyrelsen för att sjösätta trygghetssatsningar i vår kommun. Det förebyggande arbetet måste stärkas, men fram till dess att det fungerar behöver vi ordningsvakter och trygghetsvärdar på plats i vår kommun.

I onsdags presenterade Svenskt Näringsliv sin senaste rapport där företagsklimatet rankas i hela Sverige. Karlskrona har tyvärr återigen rasat i rankningen och hamnar nu på en bottenplacering, plats 235 av 290 kommuner. Karlskrona är en kommun med goda förutsättningar för människors livskvalitet, vi har ett bra geografiskt läge och stora möjligheter för näringslivet att expandera. Det krävs bra dialog mellan företagare och kommunens representanter. Att hamna så långt ner i rankingen är inte hållbart om vi vill ha en attraktiv kommun med ökad inflyttning. Om företagarna och näringslivet ger vår kommuns näringslivsklimat så dåligt omdöme så anser jag att det politiska styret ännu en gång har misslyckats.

Riktigt dåligt betyg ger företagarna gällande mobilnät och bredband, service och bemötande, samt dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare. Här måste det till en förändring och det är bråttom.

I lördags hade vi en höstkampanj på Jacobi Marknad i Lyckeby. Det var roligt att äntligen träffa väljare igen. Många stannade vid vårt tält för att prata och ta emot information om vårt parti. Det kommer förstås att bli många fler tillfällen att träffa invånarna under det kommande året fram till valet i september 2022.

Höstrusket har verkligen gjort sig påmint de senaste dagarna. Men, med pannlampa och varma kläder går det bra att vara utomhus. Jag har en hel del att göra i trädgården och i bästa fall ges lite tid till detta under helgen, och så försöker jag ta en promenad varje dag. Det är riktigt skönt att kunna ge sig iväg ut i skogen efter en lång dag med politik.

Camilla