11 februari, 2022

SENASTE NYTT FRÅN CAMILLA!

TACK FÖR FÖRTROENDET!
✅ Jag vill börja med att tacka för förtroendet att få toppa vår lista till kommunfullmäktige. Jag är både glad och tacksam men även hedrad och ser fram emot att tillsammans med alla starka kandidater och moderata medlemmar bedriva valrörelse. Vill också passa på att gratulera Emma Swahn Nilsson som fick förtroende att toppa regionlistan. Tillsammans med bästa laget jobbar vi nu för ett starkare, tryggare och ett helt fantastiskt Karlskrona, som ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i. Nu jobbar vi stenhårt för att kunna ta över makten i Karlskrona.
✅ De senaste veckorna har varit riktigt intensiva. Just nu sitter jag tillsammans med Sophia Ahlin och det politiska styret och intervjuar kandidater som sökt tjänsten som näringslivschef. Det är en fröjd att få rekrytera när det finns många starka kandidater och sökande. Detta är en strategiskt viktig anställning och vi moderater har två viktiga utgångspunkter när vi rekryterar.
Våra företag ska vara nöjda med kommunens näringslivsarbete så att vårt näringslivsklimat förbättras. Det är ett viktigt bidrag från kommunens sida för att våra företag ska stanna kvar och utvecklas i vår kommun. Näringslivsavdelningen är inte till för att göra oss politiker nöjda, utan det är företagen som ska vara nöjda. Därför följer vi nogsamt rankningar i företagsklimat för att kunna mäta detta. Vi ska också ha en näringslivsavdelning som jobbar med att få fler företag och jobb till Karlskrona. Det är en viktig framgångsfaktor och enkel att mäta.
✅ Gruppstyrelsen, som består av mig själv, Carl-Göran Svensson, Emma Swahn Nilsson, Morgan Kullberg, Sophia Ahlin, Julia Melander och Peter Glimvall, håller på att jobba fram vårt valprogram som ska fastställas på årsmötet den 4 april. På kommunfullmäktigegruppens möte den 14 mars presenterar vi förslaget till valprogram och det mötet är öppet för alla medlemmar.
Många av er har deltagit i politikutvecklingsgrupperna och förslagen som ska göra Karlskrona bättre är otroligt bra och många. Stort tack för alla bidrag. Har DU fler inspel eller synpunkter så kontakta undertecknad eller vår politiska sekreterare Caroline Lindheimer omgående, så tar vi med förslagen i vårt framtida arbete. Det kan handla om enkla saker som att rusta upp en lekplats eller badplats eller belysa en mörk passage.
✅ Moderaternas vinterkampanj är i fullgång och kika gärna på vår lokala Facebooksida https://www.facebook.com/moderaternaikarlskrona
Där kan du ta del av vårt lokala material under de kommande veckorna och vi blir förstås glada om du delar innehållet.
Kretsstyrelsen har tillsatt en valledningsgrupp som består av valledare Carl-Göran Svensson, vice valledare Caroline Boltenberg, Emma Swahn Nilsson och jag själv. Vi håller nu på att fastställa den sista planeringen inför valrörelsen. Titta gärna förbi våra lokaler på Landbrogatan 17, där vi har Moderaternas reklam i skyltfönstret.
Ja, det är sannerligen intensiva veckor med politiken. På tisdag har vi kommunstyrelsen med många och tunga ärenden. På vår Facebooksida och hemsida rapporterar alla vi gruppledare efter våra nämnder och styrelser om viktiga beslut som är fattade utifrån vårt perspektiv, så följ oss gärna i våra sociala medier för att få mer info.
✅ Men allt arbete kräver emellanåt tid för återhämtning. I söndags var jag i Hestra med delar av familjen och åkte skidor. Hela anläggningen var igång tack vare konstsnö. Det är fascinerande att man i Småland, så långt söderut, klarar av att driva en så stor slalomanläggning. På söndag ska jag besöka äldsta dottern som numera bor och studerar i Lund. Under sådana här intensiva veckor är det härligt att kunna umgås och träffa familjen under ledig tid.
Camilla