3 juni, 2022

Senaste nytt från Camilla!

Vi ska ha ett av Sveriges bästa företagsklimat

Nu har vi kommit ett par dagar in i sommarmånaden juni. Vår valkampanj är igång på flera olika sätt. Vi syns och vi hörs och vi gör hela tiden skillnad med vår moderata politik.

Tyvärr märker vi att det socialdemokratiska minoritetsstyret här i Karlskrona har misslyckats ännu en gång. Nu handlar det om Svenskt Näringslivs senaste rankning. Att behöva läsa att Karlskrona har en bottenplacering är inte roligt.

Mätningarna som har gjorts har handlat om service och bemötande, dialog mellan företagare och beslutsfattare, kommunpolitikernas attityder till företagande, tillgång till kompetens, påverkan av brottslighet och otrygghet, samt konkurrens från kommunen.

Samtliga kategorier går att påverka från politiken och därför ser jag Karlskronas placering som ett stort misslyckande. I en artikel i BLT uttalar sig det politiska styret: ” Vår ambition är att ha minst betyget godtagbart vid varje kategori”. Är det en godtagbar ambitionsnivå? Nej säger vi moderater!

Många företagare har uppvaktat oss förtroendevalda och uttryckt frustration över att de från kommunens håll ofta får höra: ” Karlskrona kommun ska inte vara först på bollen”. Det finns ju inget som provocerar våra lokala företagare så mycket som den inställningen. Jag har själv tagit ett antal konkreta initiativ för att förbättra företagsklimatet. Till exempel har jag krävt att uteserveringar ska kunna finnas året runt, samt fått igenom ett stödpaket till näringslivet under pandemin

Vi moderater fortsätter kämpa för ett bättre företagsklimat och jag hoppas att väljarna ger oss stöd så att vi kan styra kommunen efter valet. Jag lovar, att om vi får ta över styret, då ska vi sätta Karlskrona på kartan med fokus på våra lokala och globala företag med förbättrad service till våra företag. Vi har dessutom en unik näringslivsstruktur med många företag som jobbar med marin teknik och vi har nyligen fått en civilingenjörsutbildning inom marinteknik till Blekinge Tekniska Högskola. Detta bådar gott inför framtiden och ska mötas upp med ett förbättrat företagsklimat och attraktiva bostäder för studenter.

Vi fick igenom vårt budgetpaket

Tack var oss moderater får välfärden i Karlskrona ett extra tillskott på 66 mkr i år. Vi moderater och kristdemokrater lyssnade på de övriga oppositionspartierna och fick stöd för vårt alternativ. Därför röstades vårt budgetpaket på 66 miljoner kronor igenom på kommunfullmäktige i förra veckan. Det visar hur svagt minoritetsstyret är.

SÅ HÄR SKA PENGARNA FÖRDELAS:

25 mkr till kunskapsnämnden.

20 mkr till funktionsstödsnämnden.

6 mkr till drift- och servicenämnden.

5 mkr till socialnämnden.

10 mkr till ökat underhåll i kommunen.

0,5 mkr till en mötesplats för motorburen ungdom.

Nu är det hundra dagar kvar till valet och vi kommer att köra så det ryker. Det här har vi laddat för under hela mandatperioden. Vi har tydligt visat att vi har ledarskapet och att vi lyckas få igenom politiska beslut, trots att vi sitter i opposition. Det ger tydliga signaler om att Karlskrona behöver ett nytt politiskt ledarskap. Vi moderater är beredda att hålla i rodret.

Jag önskar dig en underbar helg och ett härligt nationaldagsfirande!

Camilla