3 oktober, 2019

Senaste nytt från Camilla

Den 3 oktober, 2019

Helt plötsligt har vi hamnat i oktober som kommer att bli en riktigt intensiv arbetsmånad.

Det är något som jag välkomnar, eftersom jag mer och  mer inser hur viktig vår moderata politik är.

Det känns också som att vi når ut till allmänheten i flera forum och riktigt roligt är det förstås att media har uppmärksammat flera av våra frågor den senaste tiden.

Det betyder att Karlskronas invånare får veta vad som pågår i kommunen, vilket de har all rätt till.

Förra månaden fick de till exempel reda på hur det svaga minoritetsstyret agerar, eller inte agerar, i viktiga beslutsärenden. De fick också reda på hur styret slösar med deras skattepengar genom att till exempel skriva långa hyresavtal som sträcker sig långt utanför behövlig verksamhetsperiod

Det är många frågor som måste belysas och därför vill vi förstås sätta lite press på den styrande koalitionen.

http://www.sydostran.se/karlskrona/ni-har-slosat-bort-atskilliga-miljoner-pa-daliga-hyresavtal/

http://www.blt.se/karlskrona/stenhard-kritik-mot-oansvarigt-sloseri/

Under kommunfullmäktiges sammanträde förra veckan, hade vi moderater två interpellationer som vi hade ställt till kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero. En handlade just om det utbredda slöseriet med kommunens pengar och den andra handlade om rådande parkeringspolicy.

Tyvärr fick vi inte några konkreta svar på våra frågor, men vi har i alla fall markerat vad vi moderater tycker om det svaga styrets politik och ledarskap.

För mig som oppositionsråd, är det viktigt att både synas och höras, för att nå ut till allmänheten. I fredags deltog jag i ett frukostmöte med Svenskt Näringsliv, för att diskutera företagsklimatet i Karlskrona.

Jag kan bara konstatera att det finns mycket arbete att göra framöver, för att  skapa ett bättre företagsklimat i Karlskrona.

Förra veckan var också jag med på delar av den internationella konferensen Baltic Meeting Point. En av föreläsarna var grundaren till Ishotellet i Jukkasjärvi, Yngve Bergqvist, som berättade om sitt livsverk. Mycket intressant.

Även den här månaden kommer det att hända en hel del. Bland annat arrangeras Näringslivsdagen 2019, på NKT Arena. Lite senare åker jag till SKL i Stockholm, där jag är ledamot i beredningen för Utbildningsfrågor. Och så arbetar jag förstås vidare med vår lokala politik.

Nu har Hanna Ekblad lämnat, eller förhoppningsvis pausat, politiken och går vidare i karriären. Vi vill passa på att tacka henne för ett gediget och bra arbete på olika politiska poster. Bland annat som 2:e vice ordförande i drift- och servicenämnden, en plats som nu övergår till Morgan Kullberg.

Nytillkommen är också Caroline Wessel, som har valts till 2:e vice ordförande i socialnämnden. Jag säger välkommen till både Caroline och Morgan på viktiga presidieposter.

http://www.sydostran.se/karlskrona/hon-slutar-med-politiken-flera-forandringar-inom-m/

Kom ihåg att följa oss moderater på Facebook, där vi lägger ut löpande information om vad som händer här i Karlskrona. Och extra glad blir jag förstås om du gillar det vi gör.

Camilla